Stina blir arg och slåss - En bok om ilska

Nu är äntligen Stina blir arg och slåss i butik. Stina är skriven av den fantastiska författaren Annelie Strömberg och som jag fått det ärofyllda uppdraget att illustrera.
Boken ges ut på Kikkuli förlag och är  den första av fem böcker i serien om psykisk ohälsa om och för barn.


En bok om ilska

Stina handlar om en tidig morgon på väg till skolan men där Stinas nya sko inte vill som Stina vill. En bok där känslor snabbt blir övermäktiga både för Stina och för pappan. Men även om vikten av att duga som man är och att saker och ting löser sig. Jag tycker att den här boken är både viktig i ett fortfarande ganska tabubelagt ämne. Och jag är övertygad om att många, både barn och föräldrar, kan känna igen sig i situationen oavsett om man har diagnos eller inte. En värdefull bok som jag tycker det är fantastiskt att  ha fått förtroendet att tolka.


BTJ-recension

Boken fick 4 av 5 när den recenserades av BTJ, och då lät en del av utdraget så här:

"En sko som inte vill hamna på Stinas fot triggar en ilsken känslostorm som även pappa, trots trycket på den T-shirt han bär som manar till lugn och luft (keep calm and breathe), dras med i. På väg tillskolan haglar invektiven utan förmildrande omskrivning; idiot, skit, du dödar mig, jag ska mörda dig, jag hatardig." "Pappa och Stinas relation är varm och ömsint..." "Miljön i bleka gröna, gula och rosa toner, av illustratören Carina Stahre, fungerar som en lugnade kontrast till accentuerade bläcksvarta ögonlock, hår och skor. Boken har faktagranskats avspecialist i klinisk psykologi/neuropsykologi. En synnerligen angelägen barnbok!"
-
BTJ-häftet nr 5, 2021. Lektör Maria Nestorzon

Boken kan köpas både i nätbokhandeln och av mig direkt!