Bokserie om psykisk ohälsa hos barn

Nu har de efterlängtade barnböckerna - som jag fått det ärofyllda uppdraget att illustrera - äntligen börjat komma ut i butik.
En underbar bokserie om 5 barnböcker av den fantastiska författarinnan Annelie Strömberg som skrivit om psykisk ohälsa om och för barn. Så viktigt och så värdefullt.

Psykisk ohälsa om barn

I serien får vi möta 5 olika barn med olika typer av funktionsvariationer som ställer till det en hel del i vardagen både för dem själv och för dess omgivning. Vi får möta Stina som bär på mycket känslor och har svårt att hantera sin ilska. Greta som har social fobi och inte vågar ta plats. Märtha som har svårt att sova på nätterna. Olle som har ångest som gör att han blir otroligt begränsad i sin vardag. Och slutligen Egon som dagligen brottas med tvångstankar.

Vi får även möta föräldrarna till dessa barn som bär på frustration och uppgivenhet men även mycket kärlek.
Fem känslostarka bilderböcker som inger hopp i tyvärr fortfarande ganska tabu-belagda ämnen.
Eftersom psykisk ohälsa är ett ämne som jag själv brinner för väldigt mycket så gjorde det mig otroligt glad att få äran att tolka och illustrera dessa fantastiska verk.

Viktigt att prata om psykisk ohälsa

Jag tror på hög igenkänning och tror att många kan relatera till händelserna i böckerna även om man inte har diagnos. Jag hoppas även innerligt att dessa böcker kommer att bidra till ett öppnare klimat för svåra samtalsämnen som psykisk ohälsa utgör. Helt säkert är att detta är viktiga böcker och viktiga ämnen som behöver lyftas i ett samhälle där den psykiska ohälsan hos unga faktiskt ökar.
Så håll utkik, för nu är snart alla fem böckerna på Kikkuli förlag ute i Din butik!