Kommer snart!

I augusti kommer äntligen den första boken av Annelie Strömberg som i en bokserie författat inte mindre än fem bilderböcker om  psykisk ohälsa, om och för barn.
I  serien får vi möta 5 olika barn med olika typer av funktionsvariationer som ställer till det en hel del i vardagen både för dem själv och för dess omgivning.  Vi får möta Stina som bär på mycket känslor och har svårt att hantera sin ilska. Greta som har social fobi och inte vågar ta plats.  Märtha som har svårt att sova på nätterna. Olle som har ångest som gör att han blir otroligt begränsad i sin vardag. Och slutligen Egon som dagligen brottas med tvångstankar.
Vi får även möta föräldrarna till dessa barn som bär på frustration och uppgivenhet men även mycket kärlek.
Fem känslostarka bilderböcker som inger hopp i tyvärr fortfarande ganska tabu-belagda ämnen.
Eftersom psykisk ohälsa är ett ämne som jag själv brinner för väldigt mycket så gjorde det mig otroligt glad att få äran att tolka och illustrera dessa fantastiska verk.
Jag tror på hög igenkänning och tror att många kan relatera till händelserna i böckerna även om man inte har diagnos. Jag hoppas även innerligt att dessa böcker kommer att bidra till ett öppnare klimat för svåra samtalsämnen som psykisk ohälsa utgör.
Helt säkert är att detta är viktiga böcker och viktiga ämnen som behöver lyftas i ett samhälle där den psykiska ohälsan hos unga faktiskt ökar.
Så håll utkik, för nu är Stina blir arg och slåssKikkuli förlag snart ute i Din butik!
"Lorem ipsum"